Известие

Collapse
No announcement yet.

Kappa ---> Alfa Romeo 166

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

След като покарах няколко 166-ци мога и аз да кажа едно мнение:

166 - по-спортен дух, по стабилна в завои, по силно усещане за ускорение, макар реално да не е по бърза със 2.0 двигателя.

Капа - Кола с по-спокоен дух, с усещане за по тежка кола и смного по слабо усещане за силите на ускорение и спиране. Като вътрешно пространство е по-ретро, но е чувствително по-широка.

Двете коли просто са различни като усещане, но за сега продължава да ми се кара 166, просто защото ми поомръзна капата за 2 години и около 25 хиляди километра.
    Last edited by duronman; d.m.y г., 19:57.
    Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
      След като покарах няколко 166-ци мога и аз да кажа едно мнение:

166 - по-спортен дух, по стабилна в завои, по силно усещане за ускорение, макар реално да не е по бърза със 2.0 двигателя.

Капа - Кола с по-спокоен дух, с усещане за по тежка кола и смного по слабу усещане за силите на ускорение и спиране. Като вътрешно пространство е по-ретро, но е чувствително по-широка.

Двете коли просто са различни като усещане, но за сега продължава да ми се кара 166, просто защото ми поомръзна капата за 2 години и около 25 хиляди километра.
      Точно си усетил двата автомобила.

---------- Post added at 18:15 ---------- Previous post was at 18:08 ----------

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
      TD може , ама това побългареното TDS. Да не караме БМВ. Пък и ако сег кажеш, че има по-добра динамика от JTD направо ще съм безмълвен.
      Колега, както Нео ти каза спри да пишеш като не рабираш. От 94-та до средата на 98-ма, Капата се призвежда с обикновен 2,4 турбодизел, чието означение е точно TDS.
      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
        Колега, както Нео ти каза спри да пишеш като не рабираш. От 94-та до средата на 98-ма, Капата се призвежда с обикновен 2,4 турбодизел, чието означение е точно TDS.
        Прости незнанието ми, но би ли ми посочил някъде линк, където е означена като TDS. Ама нещо така по официално, а не някой търговец български.

Comment

Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщение
          Прости незнанието ми, но би ли ми посочил някъде линк, където е означена като TDS. Ама нещо така по официално, а не някой търговец български.
          А какво ли пише на самия мотор или като се отворят обявите за Капа дизел до 98г

А до колегата duronman - ясно е , че иска 166
          Attached Files
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

На предните калници пише или 2,4TDS или 2,4JTD.
            Ще ти потъся и снимки.
            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

И аз си мислех, че няма, но сега след като проверих се оказа, че наистина е така и имат такъв мотор Капите
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                А какво ли пише на самия мотор или като се отворят обявите за Капа дизел до 98г

А до колегата duronman - ясно е , че иска 166
                Е не е TDS. Т.ТDS e
                Интересното, че само обяви от БГ ми излязоха с това название, нито един сайт на английски не се спомена TDS.

Comment

Мотора е те де ес, престани да спамиш ами вземи чети като се пишеш за компетентен.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                    Мотора е те де ес, престани да спамиш ами вземи чети като се пишеш за компетентен.
                    Щях да се съглася с хората по-горе ама понеже си много знаеш, аз пък казвам че не е TDS, а Т.DS

И за да не съм офтопик. Колега duronman последно сега на дизела ли се спря или бензина?
                    Last edited by RoMAN; d.m.y г., 20:19.

Comment

Аз като един пълен лаик на тема дизел да попитам каква е разликата между TDS и T.DS ?
                      Не се базикам - питам ..
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

По въпроса за дизела и бензина изгледах 15 алфи с какви ли не двигатели, но всичките бяха в много кофти състояние (на пръв поглед много лъснати), но на повечето имаше проблеми с климатици, кофти салони омазани със силикон за да блестят и т.н. и т.н. да не говорим за двигатели ала ермомелки. В крайна сметка във вторник ще водя на сервиз 2.0 бензинката, която гледах от познат и на фона на всички други ми се струва най-запазена. Да разбрах, че това не е най-подходящият двигател за тази кола, но ако се окаже най-запазената бройка и то на добра цена просто мисля, че няма какво да му мисля ! За съжаление не знам колко време ще ми отнеме да си продам ланчата, защото като гледам има по-евтини, но не мисля да си давам перфектно гледаната и пазена кола за 2000лв. В крайна сметка ако алфата ми хареса я капарирам и така
                        Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Голям смях... да не знаете че капата има tds motor като отвориш капака на мотора с големи букви пише TDS а на калника пише 2.4TD... то това си е нормалния дизелов двигател преди jtd-to
                          Last edited by BIzZkIt4o; d.m.y г., 14:22.
                          Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                          Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщение
                            Голям смях... да не знаете че капата има tds motor като отвориш капака на мотора с големи букви пише TDS а на калника пише 2.4TD... то това си е нормалния дизелов двигател преди jtd-to
                            Приятелю.. тук не е Lancia форум и не е смешно, че не знаем моторите на марката(поне за мен) голям смях е да ми кажеш, че Капата е по-динамична, по-удобна и по-устойчива от 166-цата Аз от моторите на Lancia не се интересувам и е нормално да не знам.. но ти си карал и двете! Така че ако обичаш недей да се правиш на голям професор, защото подвеждаш колегата при избора му.

ПП- нищо лично и няма да коментирам повече по темата

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                              Приятелю.. тук не е Lancia форум и не е смешно, че не знаем моторите на марката(поне за мен) голям смях е да ми кажеш, че Капата е по-динамична, по-удобна и по-устойчива от 166-цата Аз от моторите на Lancia не се интересувам и е нормално да не знам.. но ти си карал и двете! Така че ако обичаш недей да се правиш на голям професор, защото подвеждаш колегата при избора му.

ПП- нищо лично и няма да коментирам повече по темата
                              А също така не знаеш колко динамична, удобна и устойчива е Капата.
                              Колегата DURONMAN точно е усетил двете коли, така че изборът си е
                              изцяло негов.
                              Last edited by nicks1; d.m.y г., 22:10.

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                                А също така не знаеш колко динамична, удобна и устойчива е Капата.
                                Колега.. прочети по-горе какво съм писал - пътувал съм и с Капа 2.4 и с мойта 166-ца 2.4 еднакви години , еднакви мотори Докарай ми Капа 2.4 99-та година стокова дето да ме бие , било то на укорение или устойчивост.. стига сте говорили глупости.

Comment

Working...
                                X